Babičkina bábovka
3 vajcia, 120 g Hery, 150 g cukru, krupica, 250 g polohrubej múky, 190 ml mlieka, vanilkový cukor, 1/3 prášku do pečiva, kakao, 3 PL rumu
Ako na to:Zmäknutú heru našľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom. Postupne pridáme žĺtka a rum (nie je nutný) a našľaháme do peny. Striedavo pridávame múku a mlieko (malo by mať izbovú teplotu). Ako posledné pridáme hrsť múky zmiešanú s práškom do pečiva.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. Na dno bábovkovej formy nalejeme cca 2/3 cesta. Zvyšok zafarbíme kakaom, nalejeme navrch a zľahka premiešame, aby sa cestá premiešali a urobili mramorový vzor.
Pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C cca 35-45 minút podľa rúry.