Kuracie mäso s nivou a mandľami

Potrebujeme:

400 g kuracieho mäsa, grilovacie korenie, tuk, 150 g šunky, 200 g syra s modrou plesňou, 1, 5 dl vývaru, 1 šľahačkovú smotanu, petržlenovú vňať, posekané mandle

Ako na to:

Kuracie mäso pokrájajte na rezance a posypte grilovacím korením. Premiešajte a osmažte na horúcom tuku. Pridajte na rezance pokrájanú šunku a po chvíli, na kocky pokrájaný plesňový syr. Premiešajte a hneď podlejte vývarom. Priveďte do varu, zalejte šľahačkovou smotanou a nechajte zovrieť. Snažte sa, aby sa plesňový syr úplne nerozpustil. Dozdobte petržlenovou vňaťou a posypte posekanými mandľami. Podávajte s varenými zemiakmi.

27.05.2006

Podobné recepty