Jahodové rezy
6 vajec, 6 PL práškového cukru, 6 PL hladkej múky, 1 dl oleja, 1dl horúcej vody, , Plnka:, 3 zarovnané PL želatíny, 2dl vody, 7 dl jahodový alebo malinový kompót, 15 dkg cukru, ½ l šľahačky, džem
Ako na to:Celé vajcia vyšľahajte s cukrom, pridajte striedavo olej a horúcu vodu a poriadne vyšľahajte. Pridajte preosiatu múku, vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech a upečte.
Po vychladnutí potrite pikantným džemom, nalejte plnku, môžete do nej opatrne vtlačiť jahody a nechajte stuhnúť. Po stuhnutí pokrájajte na kocky a môžete ozdobiť šľahačkou.
Plnka: Želatínu dajte napučať do 2dl studenej vody aspoň na 30 min., lepšie je aspoň 2 hod. vopred. Kompót sceďte, pridajte 150g práškového cukru a dajte ohriať. Pridajte želatínu a miešajte na ohni len dovtedy, kým sa zrniečka nerozpustia. NEVARTE! Nechajte vychladnúť a opatrne vmiešajte do vychladnutej šľahačky. Vylejte na piškótu a nechajte stuhnúť.