Veľkonočná torta
Piškótové cesto:, 3 vajcia, 3 PL kryštálového cukru, 3 PL polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, , Krém:, 3 pochúťkové smotany, 1 šľahačková smotana, 1 vanilkový cukor, stužovač šľahačky, 1 broskyňový kompót, , Srdiečka:, hnedé potravinárske želé
Ako na to:Z bielkov a cukru vyšľahajte na tuhý sneh. Pridajte žĺtky, polohrubú múku a prášok do pečiva. Cesto vylejte do formy vymastenej olejom a vysypanej hrubou múkou a upečte tortu. Na povrch poukladajte na plátky pokrájané broskyne z kompótu.
Vyšľahajte šľahačku s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky. Opatrne pridajte pochúťkové smotany, premiešajte a vylejte na broskyne. Dajte stuhnúť do chladničky. Želé pripravte podľa návodu so šťavou z kompótu. Vylejte do nádoby vysokej aspoň 2 cm. Dajte stuhnúť.
Po stuhnutí vezmite formičky s veľkonočným motívom a povykrajujte zo želé tvary. Poukladajte ich rovnomerne po obvode torty. Dajte na 24 hod. do chladničky, nech torta riadne stuhne.