Ryba s citrónom a paradajkou
500 g rybieho filé (najlepšie z bielej tresky, makrely, pstruha, pleskáča atď.), 2 stredne veľké paradajky, 1 olúpaný citrón, 1 zelená paprika, soľ, korenie, olej
Ako na to:Rybu nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme a necháme 20 minút odležať. Paradajky, papriky a citrón tiež nakrájame na plátky.
Na panvici rozohrejeme olej a položíme do neho plátky filé, ktoré pokryjeme plátkami paradajok a plátkami citróna. Necháme na prudkom ohni 1-2 minúty. Potom zakryjeme panvicu pokrievkou a na miernom ohni dusíme 7-8 minút.
Na osobitnej panvici na prudkom ohni rýchlo opražíme plátky papriky. Rybu s paradajkami a citrónom dáme na tanier, ozdobíme zelenou paprikou a podávame s ryžou.