Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami
1 ks kuracích pŕs, 200 g hovädzieho rebra, 100 g bravčovej pečene, 60 g domácich širokých rezancov, 100 g koreňovej zeleniny, ½ rožka, ½ žĺtka, cesnak, petržlenová vňať, majoránka, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Hovädzie rebro dajte variť do osolenej vody. Keď je mäso polomäkké pridajte prsia a očistenú zeleninu. Všetko uvarte do mäkka. Vývar preceďte a opäť priveďte do varu.
Pečeň zomeľte do misky, pridajte žĺtok, na jemné kocky nakrájaný rožok, rozotretý cesnak, majoránku, korenie a dobre premiešajte. Zo zmesi pomocou lyžice urobte halušky, ktoré vyvarte priamo vo vývare.
Do jednotlivých porcií polievky vkladaj nakrájané hovädzie a kuracie mäso, vopred uvarené rezance, pečeňové halušky, zeleninu a petržlenovú vňať.