Sekaná zo šošovice a para orechov

Potrebujeme:

4 strúčiky cesnaku, soľ, 2 vajcia, 2 PL masla, 10 dkg strúhanky, zväzok petržlenovej vňate, 1 cibuľu, 10 dkg šampiónov, mleté biele korenie, 20 dkg šošovice, 10 dkg tvrdého syra (najlepšie čedaru), 1 PL olivového oleja, 15 dkg paradajkového pretlaku, 5 dkg stonkatého zeleru, chilli korenie, francúzsku bylinkovú zmes, 20 dkg strúhaných para orechov

Ako na to:

Rúru predhrejte na 190 °C. V kastróle osmažte na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte cesnak nakrájaný na kolieska a drobno nakrájané zelerové stonky. Zeleninu následne podlejte horúcou vodou a duste ju domäkka. Potom ju preneste do misy, zmiešajte so šošovicou, orechmi, strúhankou, soľou, korením, zmesou byliniek, chilli korením, posekanou petržlenovou vňaťou, vajciami, nastrúhaným syrom a paradajkovým pretlakom. Boky formy z varného skla vyložte papierom na pečenie, dno potrite maslom, na to nasypte šampiňóny pokrájané na kolieska a na ne položte pripravenú zmes. Všetko pečte v rúre asi 20 min. Podávajte so zeleninovým šalátom.

19.04.2006

Podobné recepty