Rybacia panvica s cukinou

Potrebujeme:

600 g ryby s bielym mäsom, 3 PL citrónovej šťavy, 3 cukiny, 1 cibuľa, 40 g plátkov slaniny, 7 PL oleja, 50 g hladkej múky, 300 ml zeleninového vývaru, 150 ml smotany na šľahanie, trochu kôpru, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Rybu umyte, očistite, nakrájajte na menšie kúsky, pokvapkajte citrónovou šťavou a osoľte.
Cukinu ošúpte, umyte, nakrájajte na plátky. Slaninu nakrájajte na rezance. Zohrejte 4 PL oleja a slaniny opražte a vyberte. Rybu obaľte v múke a vo výpeku opečte dozlatista.
Zohrejte 3 PL oleja, opražte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte cukinu, osoľte, okoreňte, poprášte 1 PL múky. Opražte, podlejte vývarom, smotanou, pridajte slaninu, nechajte prevrieť a bublať asi 3 min.
Kôpor najemno nasekajte a vmiešajte do omáčky, ochuťte soľou, korením.
Rybu uložte na cukinu a krátko spolu prehrejte. Podávajte s ryžou, ozdobené plátkami citróna.

07.12.2006

Podobné recepty