Tulipány plnené čokoládovou penou

Potrebujeme:

8 tulipánov (bielej, ružovej alebo broskyňovej farby), 120 g čokolády, 1/3 šálky osladeného masla, ½ ČL majonézy, čerstvé maliny, 2 PL likéru Grand Marnier, 2 žĺtky, 3 bielky, kôra z ½ pomaranča

Ako na to:

V hrnci z dvojitým dnom rozpustite čokoládu, pridajte maslo a nechajte niekoľko minút chladnúť. Potom primiešajte žĺtky a likér. V miske vyšľahajte bielky s majonézou. Opatrne vmiešajte čokoládovú zmes spolu s postrúhanou kôrou z pomaranča. Dajte aspoň na 15 min. do chladničky.
Tulipány opláchnite a jemne osušte. malými nožničkami odstrihnite stopky, piestiky aj tyčinky a opatrne oddeľte od seba okvetné lístky.
Penu vyberte z chladničky a naplňte ňou každý kvet asi do 3/4. Kalich kvetu pritom jemne pridŕžajte. Do stredu dajte peknú veľkú malinu.
Pripravte si široké sklenené poháre a do každého vložte malou naberačkou kôpku peny. Naplnený tulipán vtlačte do kôpky tak, aby stál rovno. Tulipán obložte malinami. Pred podávaním nechajte vychladiť.

06.02.2006

Podobné recepty