Ovocná torta
4 vajcia, 200 g práškového cukru, 200 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva, 6 PL vriacej vody, čerstvé ovocie (marhule, broskyne, hrušky, ríbezle), džem, tortové želé
Ako na to:Žĺtky, práškový cukor a vriacu vodu šľahajte 15 min. (vodu pridávajte postupne). Z bielkov ušľahajte tuhý sneh, ktorý zľahka premiešajte s múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Pridajte k vyšľahaným žĺtkom a znova zľahka premiešajte. Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej formy a môžete pomaly piecť. Vychladnutú tortu potrite džemom, obložte čerstvým ovocím, z ktorého odstráňte šupku a kôstky. Tortové želé zohrejte v pohári na 40 °C a nalejte na ovocie. Uložte do chladnej miestnosti a nechajte stuhnúť.