Vzrušujúce jablká

Potrebujeme:

4 pekné stredne veľké červené jablká, 3 dl červeného burgunského vína, 100 g cukru, kúsok škoricovej kôry, 2 klinčeky, 1 ČL najemno posekaných pistácií, , Plnka:, 100 g tvarohu, 1 PL cukru, 1 vanilkový cukor, ½ PL strúhanej citrónovej kôry

Ako na to:

Jablká ošúpte, priečne prerežte a vyberte jadrovníky. Položte ich do misky reznou plochou nadol. Víno zmiešajte s cukrom a nalejte na jablká. Pridajte škoricu, klinčeky a poduste asi 10 min. Vychladnuté jablká naplňte plnkou vymiešanou z tvarohu, cukru a citrónovej kôry. Pred podávaním posypte pistáciami.

13.01.2007

Podobné recepty