Tvarohová nepečená torta
1/2 kg tvarohu, 400 ml mlieka, 2 žĺtka, 1 kocka Hery, 2 balíčky vanilkového cukru, 200 ml práškového cukru, 4 lyžice rumu, 10 g svetlej želatíny (vrchovatá polievková lyžica), 1-2 balíčky piškót, čerstvé alebo zavárané ovocie (jahody, ananás, marhule, broskyne, ríbezle, kiwi), kakao
Ako na to:Želatínu namočíme do 200 ml mlieka asi na pol hodiny (podľa návodu). Preložíme do mixéra a prilejeme 200 ml horúceho mlieka a mixujeme. Ďalej pridáme nakrájanú heru s cukrom, vanilkovým cukrom, rum, žĺtka a tvaroh. Všetko dobre rozmixujeme.
Tortovú formu vyložíme fóliou a na dno narovnáme tesne vedľa seba piškóty, na ktoré nalejeme krém. Potom dáme ovocie, opäť vrstvu piškót, vrstvu ovocia a zalejeme zvyšným krémom - do ktorého sme zamiešali kakao. Dáme do chladničky vychladnúť.
Vychladnutú tortu môžeme ešte ozdobiť tortovým želé, šľahačkou a ovocím.