Flambované banány
banány, kryštálový cukor, rum, maslo, sirup alebo šťavu z pomaranča, mandle
Ako na to:Na veľkej panvici rozpustite maslo a na miernom ohni opekajte asi 3-4 min. banány, pričom ich opatrne obracajte aby sa nepoškodili. Pocukrujte a nechajte trochu skaramelizovať, pričom trochu potriasajte panvicou, aby sa banány neprilepili. Nalejte rum, nechajte zohriať. Lyžicou naberte zohriaty rum z panvice, zapáľte ho na lyžici a opatrne vložte do panvice. Flambujte, teda lyžicou naberajte horiacu šťavu a polievajte ňou banány, kým plameň nezhasne. Banány vyložte na pripravené tanieriky, do panvice pridajte trochu sirupu alebo šťavy z pomaranča a posekané mandle, prehrejte a šťavou polejte banány na tanieroch. Môžete ozdobiť šľahačkou a postriekať čokoládovou polevou.