Kiwi vo vínovom želé
10 plátkov želatíny, 4 kiwi, 100 g bobúľ bieleho hrozna, 125 g cukru, 2 bielky, 1, 5 dl bieleho vína, šťava z 1 citróna, soľ
Ako na to:Želatínu nechajte napučať v studenej vode. Ľahko našľahajte bielky a vmiešajte do nich vyžmýkanú želatínu, pridajte víno, vodu, štipku soli, citrónovú šťavu a za stáleho miešania zahrievajte. Pred bodom varu odstavte z ohňa, prikryte a nechajte chladnúť. Potom prekvapkajte cez husté sito alebo cez vlhké ľanové plátno. Do roztoku pridajte cukor a miešajte, až kým sa nerozpustí.
Kiwi olúpte a nakrájajte na 1 cm plátky. Bobule hrozna rozpoľte a vyberte zrniečka. Ovocie vkusne upravte na plochej misky a prelejte želé. Asi po 4 hod. môžete dezert servírovať. Vhodným doplnkom je šľahačka ochutená vanilkovým cukrom.