Horúca láska
80 g masla, 4 vajcia, 2 dl mlieka, 2 staršie žemle, 80 g mletých orechov, 80 g kryštálového cukru, citrónová kôra, mletá škorica, , Poleva:, 150 g čokolády na varenie, 1 dl mlieka, ½ dl koňaku, šľahačka
Ako na to:Žemle pokrájajte a namočte do mlieka. Maslo, žĺtky a štipku škorice vymiešajte do peny. Primiešajte k nej postrúhanú citrónovú kôru a vyžmýkané žemle. Bielka vyšľahajte s cukrom na tuhý sneh. K vyšľahaným žĺtkom pridajte orechy a sneh. Maslom potrite kávové šálky, naplňte ich pripravenou hmotou asi do ¾. Ponorte do hrnca s malým množstvom vody a varte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 min.
Poleva: Čokoládu rozpustite v horúcom mlieku a za stáleho miešanie pridajte koňak. Hotové koláčiky vyklopte na tanieriky a polejte čokoládovou polevou. Dezert podávajte teplý. Ozdobte šľahačkou, prípadne flambovaným ovocím.