Marinované kuracie kúsky
700 g kuracích pŕs, 50 ml koňaku, 4 PL kukuričnej múky , 350 g mrazenej zelenej (najlepšie špargľovej fazuľky), 4 plátky anglickej slaniny , 2 PL sójovej omáčky, 4 strúčiky cesnaku, 1 ČL lyžičku cukru, 2 vajcia, olej, drvená rasca, drvený koriander, mletý ďumbier, mleté biele korenie, soľ
Ako na to:Kuracie prsia umyte, osušte, nakrájajte na menšie kúsky, vložte do marinády z koňaku, 1 PL oleja, drvenej rasce, koriandra, ďumbieru, zo sójovej omáčky, z 2 pretlačených strúčikov cesnaku, cukru a marinujeme 3 hodiny. Vajcia rozšľahajte, posoľte, okoreňte a primiešajte múku. Do tohto cestíčka vložte marinované mäso a opäť premiešajte. Kúsky kuracieho mäsa po jednom vyberajte a vyprážame v rozohriatom oleji.
Fazuľku krátko blanšírujte, potom zabaľte do plátkov slaniny, vložte do pekáča, polejte olejom zmiešaným s posekaným zvyšným cesnakom a na 10 min. vložte do vyhriatej rúry. Kuracie kúsky podávajte s fazuľkou.