Plnené medové srdiečka
Cesto:, 2 väčšie PL medu , 450 g hladkej múky, 130 g práškového cukru , 80 g masla , 2 vajcia, 1 ČL medovníkového korenia, 1 ČL sódy bikarbóny, , Plnka: , 1 PL medu , ¼ kg rozmrvených piškót , 1 hrsť mletých orechov , 3 PL ríbezľového džemu , 3 PL rumu, 1 PL kakaa
Ako na to:Z jednotlivých surovín vymieste cesto, ktoré nechajte 3 hod. odpočívať.
Na pomúčenej doske ho rozvaľkajte na hrúbku 3 mm a vykrajujte srdiečka. Poukladajte ich na vymastený plech a dajte piecť na 15-20 min. do elektrickej rúry vyhriatej na 180 °C (teplovzdušná rúra 160 °C).
Všetky suroviny na plnku vymiešajte spolu. Ak sa vám zdá plnka hustejšia, pridajte asi 150 ml vody.
Upečené srdiečka natierajte plnkou a po dve zlepujte. Nakoniec srdiečka namáčajte v čokoláde, prípadne dozdobte farebnou posýpkou.