Valentínska torta od marty
tortový korpus vo forme srdiečka
Na plnku a ozdobu: 100 g jahodového džemu, 1 vanilkový pudingový prášok, 3, 5 dcl mlieka, 2 štipky cukrárskeho červeného farbiva, 250 g Hery, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 75 g čokolády na varenie, 20 g masla, 100 g mletých orechov
Podľa návodu na obale uvarte z mlieka a pudingového prášku hustú kašu, odstavte a miešajte, kým nevychladne.
Maslo s herou vymiešajte do peny, pridajte 2 štipky červeného farbiva a asi 1/3 uvareného pudingu. Dobre ušľaháme.
Z krému odložte 6 PL na ozdobu torty. Primiešajte ostatný puding, 70 g orechov, 1 vanilkový cukor.
Korpus prekrojte a potrite džemom. Naneste pripravený krém a mierne pritlačte vrchnú časť. Odloženým krémom natrite povrch a boky torty a ozdobte okraje. Boky posypte zvyšnými orechmi.
Čokoládu s maslom vymiešajte nad parou na hladkú, lesklú zmes, rozotrite na alobal a z takmer vychladnutej vykrajujte srdiečka a tortu nimi ozdobte.