Tresčí šalát
600 g tresky, 300 ml kyslej smotany, 150 ml majonézy, 200 g hlávkového šalátu, 1 zeler, ½ citróna, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Tresku varte asi 20 min. v osolenej vode. Potom ju vyberte, nechajte vychladnúť, stiahnite z nej kožu, vytiahnite chrbtovú kosť a mäso rozdeľte na menšie kusy. Zeler olúpte, vložte na niekoľko minút do vriacej vody, ochlaďte, nastrúhajte a pridajte k rybe. Medzitým si pripravte zmes kyslej smotany, majonézy, citrónovej šťavy a ochuťte ju soľou a mletým čiernym korením. Zmes nalejte na nakrájanú tresku so zelerom a všetko spolu dobre premiešajte. Tresčí šalát dajte do misy vyloženej listami hlávkového šalátu a odložte do chladničky. Podávajte chladené.