Babičkine rožteky
1/2 kg polohrubej múky, 1 Hera, kocka droždia (asi 40 g), 1 vajce, štipka soli, 1 vanilkový cukor, asi 9 lyžíc mlieka
Ako na to:Z trošky vlažného mlieka a kvasníc urobíme kvások. Potom zmiešame s ostatnými surovinami (Heru musíme nechať vopred zmäknúť) a necháme trochu vykysnúť.
Cesto rozdelíme na 8 bochníkov, každý vyvaľkáme do kruhu veľkosti taniera a radielkom rozdelíme na osminy. Do širšej časti každého trojuholníka dáme trochu (asi lyžičku) pikantnej marmelády (nejaká hustejšia) a smerom k špičke zvinieme do rožteka.
Kladieme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a upečieme dozlatista. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre.
Tip: Môžeme plniť čímkoľvek (tvaroh, mak, orechy).