Kurací šalát tex-mex

Potrebujeme:

½ kg vykosteného kuracieho mäsa bez kože, ½ kg hlávkového šalátu, 175 g konzervovanej kukurice ( mrazenej), 1 - 2 chilli papričky (podľa chuti), 2 veľké paradajky, 1 červená paprika, 1 šalotka, , Octová zálievka:, 4 PL červeného vínneho octu, 175 ml rastlinného oleja, 2 ČL dijonskej horčice, 3 vetvičky čerstvého estragónu, ¼ ČL mletého čierneho korenia, ½ ČL soli

Ako na to:

Do misky dajte ocot, horčicu, soľ a korenie. Dôkladne ušľahajte metličkou. Tenkým pramienkom prilievajte olej (stále miešajte). Nadrobno nasekajte estragón, vmiešajte ho do zálievky a podľa chuti okoreňte.
Vo veľkej mise zmiešajte kurča nakrájané na plátky a šalotku s 3 - 4 PL zálievky. Do inej misy dajte nakrájaný hlávkový šalát. Pridajte 3 - 4 PL zálievky a premiešajte. Doprostred tanierov porozkladajte šalát a naň kuracie mäso. Okolo upravte nakrájané paradajky s kopčekmi kukurice. Na mäso poukladajte červenú papriku a všetko pokropte zvyškom zálievky. Zľahka posypte nasekanou chilli papričkou a podávajte. Vhodnou prílohou k mäkkému mäsu a zelenine sú chrumkavé lupienky z kukuričnej múky.

16.05.2006

Podobné recepty