Slavónsky kurací šalát
1 kurča (asi 1 kg), 200 ml majonézy, 200 g karfiolu, 100 g hrášku, 200 g mrkvy, 1 zeler, 1 petržlen, 2 zemiaky, 1 viazanička petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Očistené a umyté kurča dajte do chladnej vody a varte, po 30 min. pridajte petržlen, mrkvu a zeler. Medzitým karfiol rozoberte na ružičky, uvarte v osolenej vode a preceďte. Zemiaky uvarte v šupke, olúpte a nakrájajte na malé kocky.
Keď je kurča mäkké, polievku preceďte, mäso oberte z kostí a nadrobno nakrájajte. Mrkvu, zeler a petržlen nakrájajte nadrobno a dajte spolu s mäsom do šalátovej misy. Všetko dobre premiešajte a ochuťte soľou a mletým čiernym korením. Pridajte hrášok, zemiaky a karfiol. Ešte raz všetko premiešajte so 150 ml majonézy. Zvyšnú majonézu nalejte navrch šalátu a ozdobte ho nasekanou petržlenovou vňaťou.