Šalát Capricciosa z tuniaka
250 g tuniaka v oleji, 1 pohár solených sardelových rezov, 2 vajcia, 100 g čiernych olív, 1 hlávka červenej čakanky, 1 hlávkový šalát, 2 paradajky, 8 naložených chilli papričiek, 2 cibule, , Dressing:, niekoľko kvapiek worčesterovej omáčky, 1 šálka olivového oleja, ½ šálky octu, šťava z 2 citrónov, trocha cukru, mleté čierne korenie, ½ ČL soli
Ako na to:Hlávkový šalát a čakanku očistite, umyte a potrhajte na menšie kúsky. Cibuľu očistite a nakrájajte na kolieska. Sardelové rezy umyte pod tečúcou vodou a osušte. Tuniaka rozoberte na menšie kúsky. Uvarené vajcia olúpte a nakrájajte na osminky. Paradajky olúpte, zbavte jadierok a takisto nakrájajte na osminky. Všetky prísady na šalát dajte do misy a opatrne premiešajte. Chilli papričky nechajte odkvapkať a rozložte navrch. Na dressing zmiešajte olej, ocot a citrónovú šťavu. Osoľte a ochuťte worčestrovou omáčkou, mletým čiernym korením a cukrom. Pridajte do šalátu, nechajte postáť 10 min.