Ryžový šalát so salámou Poličan
240 g dlhozrnej ryže (2 varné vrecká), 3 PL oleja, 2 PL vinného octu, 4 PL kečupu, 1 ČL cukru, 100 g salámy Poličan, 100 g tvrdého syra, 150 g zelenej čerstvej papriky, 250 g paradajok, 40 g jadier vlašských orechov, mleté biele korenie, soľ
Ako na to:V slanej vode uvarte ryžu vložte do misy a ešte teplú zľahka premiešajte so zálievkou z oleja, octu, kečupu, cukru, soli a korenia a nechajte chvíľu odležať. Pridajte na tenké pásiky nakrájanú salámu Poličan a tvrdý syr, na kocky nakrájanú papriku a paradajky (tie najprv sparte a olúpte), posekané orechy, všetko veľmi zľahka premiešajte a dajte vychladiť.