Mrkvový dressing
250 g postrúhaného TOFU, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy alebo octu, 4 lyžice oleja, 0, 5 čajovej lyžičky soli, 2 lyžičky sójovej omáčky alebo 1, 5 lyžičky pasty Miso, 1, 5 dcl vody, 50 g strúhanej mrkvy, 2 ČL mletej cibule
Ako na to:Rozpáľte veľký hrniec (najvhodnejší je liatinový), pridajte olej, najemno nakrájanú cibuľu, prikryte pokrievkou a duste na malom ohni 2-3 hod. Každých 10 min. poriadne premiešajte.
Keď sú cibule hnedé, zhustnuté a jemné, primiešajte maslo a sójovú omáčku. Duste ďalších 10-15 min. Podávajte horúce, alebo pre lepšiu chuť nechajte odstáť cez noc.
TIP: Táto prirodzene sladká, hustá hnedá omáčka sa dobre hodí k TOFU na rôzne spôsoby.
Omáčku môžete urobiť do zásoby, pretože jej chuť sa zlepšuje po niekoľkých dňoch a opätovnom prihrievaní. Z uvedených surovín by ste mali získať 3,5 šálky omáčky.