Jablkový dressing
2 kyslé jablká, šťava z 1 citróna, 1/8 l smotany na šľahanie, 1 žĺtok, 1 - 2 PL strúhaného chrenu, trochu pomarančovej kôry nakrájanej na tenké pásiky, 200 ml studeného zeleninového vývaru, mleté biele korenie, soľ
Ako na to:Nakrájanú dužinu z jabĺk pokvapkajte citrónovou šťavou a 5 min. povarte v zeleninovom vývare. Potom rozmixujte. 3 PL smotany odoberte, zmiešajte so žĺtkom a odložte bokom. Zvyšnú smotanu pridajte do jablkovej zmesi, nechajte zovrieť a odstavte. Napokon pridajte smotanu s rozšľahaným žĺtkom, chren, soľ, pomarančovú kôru a okoreňte.
Dresing je výborný k rybám, údenému a hovädziemu mäsu a k restovanej pečeni.