Zelerový dressing
100 g zeleru, 1 menšie jablko, 100 g masla, soľ, mleté biele korenie, štipka mletého koriandra, štipka škorice, štipka estragónu, štipka muškátového orieška, šťava z ½ citróna, 300 ml zeleninového vývaru, 1 PL kyslej smotany, 1 PL medu, 2 – 3 PL plnotučnej horčice, vetvička estragónu na ozdobu
Ako na to:Na 10 g masla poduste zeler nakrájaný na kocky a dužinu z jablka. Ochuťte koreninami, zalejte citrónovou šťavou, vývarom a povarte 10 - 15 min. Pridajte smotanu a rozmixujte. Ešte raz vylejte do hrnca, dochuťte medom, soľou, korením a povarte. Na záver metličkou zapracujte do omáčky horčicu a po vločkách studené maslo.
Dressing je vhodný k rybám a jedlám z morčacieho či kuracieho mäsa.