Kuracie prsia s marhuľami

Potrebujeme:

400 g kuracích pŕs, 2 lyžice oleja, soľ, korenie, 2 cibule, 1 červená čili paprička, zavárané marhule (425 ml), 1 lyžica masla, 1 lyžica hladkej múky, 200 ml smotany, 150 ml instantného hydinového vývaru, 500 g cestovín, po 2 lyžice hrozienok a mandľových lupienkov

Ako na to:

Prsia umyjeme, osušíme. Na rozohriatom oleji z oboch strán asi 10 minút smažíme. Okoreníme.
Cibuľu nakrájame na kocky, papriku na kolieska. Marhule necháme na site odkvapkať, šťavu zachytíme. Ovocie nakrájame.
Cibuľu podusíme na masle, poprášime múkou, zamiešame a vlejeme smotanu a vývar. Asi 5 min. povaríme a okoreníme. Pridáme chilli, ovocie a 4 lyžice šťavy z kompótu.
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na tanieroch ich zalejeme omáčkou. Mäso nakrájame na plátky a poukladáme na cestoviny. Pred podávaním posypeme hrozienkami a mandľovými lupienkami.

11.11.2011

Podobné recepty