Kura s hrozienkami
1 väčšie kura, 120 g rastlinného tuku, 50 g cibule, ½ kg jabĺk, 40 g hrozienok, 50 g vlašských orechov, 10 g medu, 2 dl bieleho vína, šťava z ½ citróna, muškátový kvet, 1/4 ČL mletého zázvoru, mleté čierne korenie, klinčeky, soľ
Ako na to:Kura rozdeľte na štvrtky, osoľte, okoreňte, posypte zázvorom a do každej zapichnite klinčeky. Potom mäso pokvapkajte citrónovou šťavou rozmiešanou v 2 PL vína a dajte na 4 hodiny do chladničky. Cibuľu nakrájajte na plátky, jablká na štvrtky, orechy posekajte a hrozienka nechajte napučať v horúcej vode. Porcie kurčaťa prudko opečte na tuku, pridajte cibuľu, ľahko osmažte a podlejte vínom. Duste do mäkka. Pred dokončením pridajte jablká, orechy, med, muškátový kvet, hrozienka a krátko duste.