Zapečené bylinkové vajíčka

Potrebujeme:

8 na tvrdo uvarených vajec, 1 stredne veľká biela cibuľa, 2 PL petržlenovej vňate , 2 PL estragonu, 2 PL čerstvej bazalky, 1–2 PL horčice, 80 g smotany, soľ, mleté čierne korenie, 8 PL masla, 1–2 ČL citrónovej šťavy, nepokrájané bylinky na zdobenie

Ako na to:

Rozpáľte rúru na 200 °C. Vajíčka ošúpte a po dĺžke prekrojte na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberte žĺtky, aby sa bielky neporušili. Žĺtky dajte do misky, pridajte ošúpanú a na drobno pokrájanú cibuľu, polovicu pokrájaných byliniek, horčicu, syr, soľ, korenie a všetko spolu dobre premiešajte. Touto zmesou naplňte bielky. Poukladajte ich do zapekacej misy. Maslo v menšej nádobe pomaly rozpustite na slabom plameni a vmiešajte doň druhú polovicu pokrájaných byliniek a citrónovú šťavu. Na každú polovicu vajíčka dajte za lyžičku tejto zmesi. Zapekajte pri 200 °C asi 10 min. Zapečené vajíčka servírujte teplé a ozdobené čerstvými bylinkami. Môžete k nim podávať čerstvo opečené hrianky alebo celozrnný tmavý chlieb.

11.12.2006

Podobné recepty