Žĺtkové venčeky s krémom
1/4 l vody, 80 g Hery, 160 g polohrubej múky, 4 vajcia, štipka soli
Krém: 6 dcl mlieka, 2 balíčky pudingového prášku s vanilkovou príchuťou (80 g), práškový cukor, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g masla
Vodu, múku a soľ rozmiešame, pridáme na kúsky nakrájanú heru a za stáleho miešania na malom plameni zahrievame (odpaľujeme), až sa cesto nelepí na dno nádoby (od bodu varu najmenej 4 minúty). Do vychladnutého cesta vmiešame postupne vajcia a hneď striekame, vreckom so zrezaným koncom, venčeky na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
Venčeky upečieme v horúcej rúre (220 °C), teplé rozkrojíme a necháme vychladnúť. Pred podávaním ich naplníme krémom (alebo šľahačkou) a pocukrujeme.
Krém: Mlieko rozšľaháme s pudingovým práškom, za stáleho miešania uvedieme do varu a minútu povaríme. Za častého zamiešanie krém vychladíme, preložíme do šľahača, pridáme preosiaty cukor a pri šľahaní pridávame zmäknuté maslo.