Fritované vajcia

Potrebujeme:

9 vajec, 1 malá cibuľa, 5 kúskov kôpru, ½ jablka, 50 g sterilizovaných uhoriek, 75 g jogurtového dressingu, 150 g bieleho jogurtu, 1-2 PL nálevu z uhoriek, mleté biele korenie, olej na fritovanie, 30 g hladkej múky, 50 g strúhanky, soľ

Ako na to:

8 vajec uvarte natvrdo, olúpte. Kôpor umyte a 2 vňate odložte na ozdobenie. Zvyšný kôpor a cibuľu posekajte nadrobno. Sterilizované uhorky a jablko rozkrájajte na malé kocky.
Jogurtový dressing premiešajte s jogurtom, podľa chuti pridajte nálev z uhoriek, osoľte, okoreňte a premiešajte. Do omáčky pridajte cibuľu, kôpor, jablko a uhorky.
Olej vo fritéze rozohrejte na 180°C. Zvyšné vajce rozšľahajte so soľou a korením. Varená vajíčka obaľte postupne v múke, vajci a strúhanke, vložte do fritézy a smažte 1-2 min. dozlatista. Rozdeľte ich na taniere, prelejte jogurtovou omáčkou a ozdobte kôprom. Vhodnou prílohou je čerstvý chlieb.

16.12.2006

Podobné recepty