Pikantné kura s citrónovou omáčkou

Potrebujeme:

1 kura, 1 citrón, 1 PL medu, sójová omáčka, 2 strúčiky cesnaku, olej, 1 pohár kyslej smotany, 150 g tvrdého syra, hydinový vývar, koreniny (chilli papričky, bazalka, oregano, mleté čierne korenie, gyros), soľ

Ako na to:

Kura rozdeľte na menšie porcie, kožu nechajte a chrbtovú časť odložte. Jednotlivé porcie okoreňte chilli papričkami, oreganom, bazalkou, sójovou omáčkou, trochou čierneho korenia, cesnakom, olejom a gyrosom. Kura ponatierajte zmesou korenín, podľa chuti osoľte a pokvapkajte olejom. V náleve nechajte hodinu. Podlejte trochou vody a pečte do chrumkava. Potom kura vyberte, výpek vlejte do panvice, pridajte šťavu z citróna, kyslú smotanu a nastrúhaný tvrdý syr. Dochuťte a môžete rozriediť hydinovým vývarom. Podávajte s cestovinami posypanými strúhaným syrom, opečenými zemiakmi alebo ryžou.

20.01.2007

Podobné recepty