Koktail Ave Eva
1 konzerva sardiniek v oleji, 2 sterilizované uhorky, 1 jablko, 2 PL sterilizovaného zeleru, 2 malé cibule, hlávkový šalát, citrón, kápia, , Zálievka:, ½ bieleho jogurtu, 50 g majonézy, 1 PL worčesterovej omáčky, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Sklenné misky na sekt vyložte listami hlávkového šalátu. Sardinky zbavte chrbtových kostičiek, pokrájajte na kúsky, pridajte na kocky pokrájané uhorky a jablko, sterilizovaný zeler a na drobno nakrájanú cibuľu. Dôkladne premiešajte a vzniknutú zmes rozdeľte na listy hlávkového šalátu a prelejte zálievkou. Dajte na chvíľu schladiť, pred podávaním ozdobte plátkom citróna a prúžkami kápie.
Zálievka: Zmiešajte jogurt, majonézu, soľ, korenie a worčesterovú omáčku.