Polievka s jahňacím mäsom
600 g jahňacieho mäsa (z pliecka), 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 5 zrniek čierneho korenia, soľ, korenie, 750 g zemiakov, 3 mrkvy, 2 menšie petržlenu, 2 póry, po 1/2 ČL majoránky, tymiánu a rasce
Ako na to:Mäso v hrnci zalejeme studenou vodou a uvedieme do varu. Polievkovú zeleninu, cibuľu a cesnak nadrobno pokrájame a pridáme spolu s bobkovým listom a celým korením k mäsu. Osolíme a varíme asi 1 hodinu.
Zemiaky, mrkvu, petržlen a pór očistíme a všetko nahrubo nakrájame.
Mäso vyberieme a pokrájame na kocky. Vývar precedíme, zeleninu do neho prepasírujeme, pridáme zemiaky, mrkvu, petržlen a póry. Okoreníme majoránom, tymiánom, rascou, korením a varíme ešte 25 min.
Potom vložíme mäso späť do polievky a ohrejeme ho v nej. Podľa potreby prisolíme a ozdobíme petržlenovou vňaťou.