Kuracie plátky na víne
800 g kuracích pŕs, 1 ČL korenia na steaky, 3 PL oleja, 1 PL masla, 0, 7 dl koňaku, 5 plátkov oravskej slaniny, 150 g šampiňónov, 150 g mrazenej zelenej fazuľky, bobkový list, tymian, mleté čierne korenie, 2, 5 dl bieleho vína
Ako na to:Mäso umyte, osušte, pokrájajte na plátky, zľahka naklepte a posypte korením. Z oboch strán opečte na horúcom masle s olejom do zlatista. Polejte koňakom a zapáľte.
Flambované plátky vyberte a udržujte teplé. Do výpeku pridajte nadrobno pokrájanú slaninu, pokrájané očistené šampiňóny a mrazenú fazuľku. Restujte asi 5 min. Zalejte vínom, okoreňte, pridajte opečené mäso a duste 10-15 min.
Podávajte s varenou ryžou, obložené zeleninou.