Vyprážané palacinky plnené bryndzovu plnkou
½ l mlieka, 2 vajcia, soľ, 220 g hladkej múky, masť na opečenie (olej), na obaľovanie: múka, vajce, strúhanka, , Bryndzová plnka:, 200 g bryndze, 2 žĺtky, 100 g jemnej šunky (šunkovej salámy), soľ
Ako na to:V troške mlieka rozmiešajte vajcia, soľ, múku, cesto dobre vypracujte a dolejte zvyšné mlieko. Z pripraveného palacinkového cesta upečte palacinky, ktoré naplňte bryndzovou plnkou, zakrúťte, obaľte v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke. Vypražte v rozpálenom oleji/masti a hneď podávajte.
Bryndzu so žĺtkami dobre vymiešajte, pridajte zomletú šunku alebo salámu a spolu zamiešajte.