Torta srdce
1 hrnček polohrubej múky, štipka jedlej sódy, štipka soli, 1 šálka rozohriatej Hery, 1 šálka hnedého cukru, 1 šálka cukru krupica, 1 lyžička vanilkovej príchuti, 1 väčšie vajce, 2 čokolády na varenie
Ako na to:V mise do hladka vymiešame heru, oba druhy cukru, vanilkový extrakt a vajcia. Pridáme múku so sódou a soľou a 1 hrnček nastrúhanej čokolády. Ak máme formu v tvare srdca, nalejeme zmes do nej, ak nie, cesto by malo byť dosť husté na to, aby sa dalo pomúčenými prsty tvarovať. Cesto vytvarujeme do tvaru srdca na vysypanom plechu.
Pečieme v predhriatej rúre 20 až 30 minút. Potom necháme vychladnúť a medzitým rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu. Srdce potrieme roztopenou čokoládou a môžeme aj prizdobiť šľahačkou a jahodami.