Špenátové palacinky
2 vajcia, 160 g hladkej múky, štipka soli, 300 ml mlieka, 2 PL oleja, , Plnka:, 100 g čerstvého listového špenátu, 300 ml bieleho jogurtu, 2 jablká, 200 g údeného mäsa, 4 limetky, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:V mise rozšľahajte vajcia, prilejte mlieko, prisypte múku, soľ a pridajte olej a spolu dobre premiešajte. Z tohto množstva upečiete na teflónovej panvici asi 8 tenkých palaciniek.
Plnka:
Údené mäso nadrobno nakrájajte a krátko opražte. Vychladnuté mäso zamiešajte do jogurtu, posoľte, okoreňte a pokvapkajte šťavou z jednej limetky. K zmesi pridajte nakrájané neolúpané jablko a čerstvý listový špenát. Touto zmesou naplňte upečené palacinky. Prekrojte ju a položte na tanier. Podávajte ozdobenú zvyšnými surovinami.