Palacinky so sladkokyslou kapustou na ázijský spôsob
- na 14 ks, 200 g šošovice, 1 jablko, 1 ČL citrónovej šťavy, 2 strúčiky cesnaku, olej, mleté čierne korenie, soľ, , Cesto:, 4 bielky, 0, 4 l vody, 300 g hladkej múky, štipka soli, , Kapusta:, 1 hlávku bielej kapusty, 2 PL kryštálového cukru, 4 PL octu, 0, 3 l vody, 4 PL sójovej omáčky, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Kapustu nakrájajte na tenké rezance, osoľte, nechajte 10 min. odstáť, dôkladne vyžmýkajte. Na panvici dajte skaramelizovať cukor, karamel podlejte octom, pridajte vodu, sójovú omáčku, nechajte prevrieť a miešajte, kým sa cukor úplne neroztopí. Vložte kapustu, na minime duste asi 15 min., dochuťte mletým korením. Bielky vyšľahajte s vodou, prisypte múku, štipku soli, nahladko vyšľahajte a nechajte hodinu odpočívať.
Šošovicu nechajte cez noc napučať, na druhý deň ju dajte do čerstvej neosolenej vody a uvarte do mäkka. Pred koncom varenia pridajte soľ.
Na panvici zohrejte trochu oleja, nalejte trochu cesta tak, aby sa roztieklo po celej panvici, upečte z oboch strán.
Každú palacinku nechajte vychladnúť. Uvarenú šošovicu zlejte a nechajte odkvapkať, jablko ošúpte, vyberte jadrovník. Do mixéru vložte šošovicu, jablko, citrónovú šťavu, čierne korenie, soľ, cesnak a krátko zmixujte. Palacinky naplňte, stočte a podávajte so sladkokyslou kapustou.