Talianske palacinky

Potrebujeme:

80 g polohrubej múky, 3 vajcia, 1 PL oleja, 100 ml studeného mlieka, štipka soli, maslo na pečenie, , Plnka:, 250 g mrazeného špenátu, 150 g šampiňónov, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 20 g masla, mleté čierne korenie, štipka muškátového orieška, 250 g tvarohu, 4 PL strúhaného tvrdého syra, 1 vajce, soľ, , Omáčka:, 100 mlieka, 75 g plesňového syra Niva, 2 PL tvrdého strúhaného syra, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Múku trochu osoľte, primiešajte vajcia, olej, mlieko, vymiešajte hladké cesto a nechajte 30 min. odpočívať.
Rozmrazený špenát vytlačte, šampiňóny, cibuľu, cesnak očistite a nakrájajte. Na panvici rozpustite maslo, opražte cibuľu, vmiešajte šampiňóny a duste, kým sa tekutina neodparí. Vmiešajte cesnak, dochuťte soľou, korení, muškátovým orieškom, nechajte trochu vychladnúť. Premiešajte so špenátom, syrom, tvarohom a vajcom.
Rúru predhrejte na 200 °C. Na panvici rozpustite maslo a upečte 8 palaciniek. Naplňte ich, stočte a vložte do maslom vymasteného pekáča.

Omáčka: Plesňový syr nakrájajte na kocky, dôkladne roztlačte vidličkou, premiešajte s mliekom, dochuťte soľou a korením. Omáčkou polejte palacinky, posypte strúhaným syrom a zapekajte, kým omáčka nezačne vrieť.

22.02.2007

Podobné recepty