Palacinky s pripitými čerešňami
4 vajcia, ¼ l mlieka, štipka soli, 1 ČL práškového cukru, 80 g hladkej múky, olej na opekanie, 1 pohár čerešňového kompótu, 1 - 2 ČL škrobovej múčky na zahustenie, 1 PL rumu
Ako na to:Vajcia vyšľahajte s cukrom, prilejte mlieko, na záver pridajte múku a štipku soli. Hotové cesto nechajte odstáť aspoň 30 min. Na teflónovú panvicu dajte trocha oleja a postupne na ňom upečte z cesta tenké palacinky. Keď sú hotové, uložte ich na teplé miesto.
Čerešňový kompót vylejte do hrnca aj so šťavou, pridajte rum. Priveďte do varu a podľa množstva tekutiny nechajte časť odpariť. Škrobovú múčku rozmiešajte s trochou vody, vylejte ku kompótu a dôkladne rozmiešajte. Ešte teplé čerešne podávajte ako prílohu k palacinkám.