Pudingový koláč s ovocím
Cesto: 600 g hladkej múky, 12 g kypriaceho prášku, 150 g Hery, 2 vajcia, 200 ml mlieka, 100 g práškového cukru, soľ
Plnka: 1, 5 kg ľubovoľného ovocia, 3 PL pomletých orechov, 1 vanilkový puding v prášku, 1/2 l mlieka, kryštálový cukor podľa chuti, 1 vajce na potretie koláča
Do preosiatej múky pridajte kypriaci prášok, štipku soli, Heru, práškový cukor, vajcia, vlažné mlieko a vypracujte cesto. Rozdeľte ho na dve polovice.
Jednu časť cesta vyvaľkajte, dajte na plech vyložený papierom na pečenie a posypte pomletými orechmi. Z mlieka, cukru a vanilkového prášku uvarte puding podľa návodu na obale a vlažný ho rozotrite na orechy.
Ovocie umyte, nechajte odkvapkať, väčšie kúsky pokrájajte a poukladajte na puding.
Z druhej časti cesta urobte na plnku mriežku, ktorú potrite rozšľahaným vajcom. Koláč upečte vo vyhriatej rúre dozlatista.