Torta Napoleon

Potrebujeme:

Cesto: 250 Hery, 2 hrnčeky hl. múky, 1 vajce, 3/4 hrnčeka vody, 1 lyžica octu
Krém: 200 g masla, 1 hrnček cukru, 1 vajce, 1 plechovka kondenzovaného sladeného mlieka

Ako na to:

Všetky suroviny spracujeme na hladké a pružné cesto. Rozdelíme ho na 6 dielov a vložíme do chladničky asi na 1 hodinu.
Každý diel cesta vyvaľkáme na tenké kruhy v priemere asi 20-26 cm. Nerovné okraja orežeme a upečieme zvlášť. Placky pečieme každú zvlášť v predhriatej rúre na 180 °C - 200 °C, 10-15 min. do zlatista.
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme maslo a ešte raz ušľaháme. Ku krému pridáme kondenz. sladené mlieko, ktoré sme predtým varili v plechovke asi 1 hodinu. Hotový krém dobre premiešame a natierame s ním každú vrstvu torty, okrem poslednej. Krém jemne posypeme upečenými odrezkami.
Tortu zaťažíme doskou a hrncom s vodou. Dáme do chladničky odležať asi na 1 hodinu. Tortu vyberieme z chladničky, vrch natrieme krémom a posypeme zvyšnými omrvinkami.

09.10.2011

Podobné recepty