Broskyňová dobrota
2 vajcia, 2 PL cukru, 2 PL polohrubej múky, ½ l broskyňového kompótu, 1 PL marhuľového džemu, ¼ l šľahačkovej smotany, 1 ČL práškového cukru
Ako na to:Z bielkov ušľahajte tuhý sneh, zľahka doň vmiešajte žĺtky, postupne pridávajte cukor a nakoniec zľahka múku. Cesto rozotrite na tenko (2-3 cm) na vymastený plech a upečte. Keď cesto vychladne, formičkou (pohárom) z neho povykrajujte kolieska o niečo väčšie ako sú polovice broskýň, ktoré použijete na ozdobenie.
Kolieska dajte na tanier a pokvapkajte šťavou z kompótu rozmiešanou s marhuľovým džemom. Na každé koliesko dajte polovicu odkvapkanej broskyne a ozdobte šľahačkou.
TIP: Povrch broskýň môžete ozdobiť aj roztopenou čokoládou.