Svadobné koláčiky

Potrebujeme:

200 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 50 g cukru krupica, 250 g tuku (pol Hery a pol masla), štipka soli, 30 g kvasníc (takmer celá kocka), citrónová kôra, 3 žĺtka, 3 lyžice vlažnej šľahačky
Náplň tvarohová: tučný červený tvaroh, 1 žĺtok, 1-2 lyžice cukru, vanilkový cukor, hrozienka prekrojené na menšie a namočené v troške rumu
Náplň lekvárová: lekvár (koľko spotrebujete) a trocha rumu

Ako na to:

Zo všetkých surovín urobíme cesto, pridáme vopred vykysnutý kvások (pripravený s trochou vlažného mlieka, štipkou cukru a kocky droždia), rozvaľkáme na placku a rozdelíme okrúhlym radielkom na menšie štvorčeky (ako sa robia normálne koláče, ale ďaleko menšie štvorčeky).
Potom plníme tvarohovou a lekvárovou plnkou.
Na plechu po naplnení necháme ešte 10 minút stáť, a potom dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C. Upečené namáčame v rozpustenom masle s trochou rumu a hneď obaľujeme v práškovom cukre, zmiešanom s vanilkovým cukrom.
Náplň tvarohová: Tvaroh, žĺtok, cukor, vanilkový cukor a hrozienka zmiešame.
Náplň lekvárová: Zmiešame lekvár a trocha rumu.

09.10.2011

Podobné recepty