Kysnutý - chladený jablkový závin

Potrebujeme:

1/2 kg hladkej múky, 1 Hera, 2 celé vajcia, 5 dkg cukru, 4 lyžice mlieka, kocka droždia a jablká, mletá škorica, hrozienka

Ako na to:

Do múky nakrájame Heru, rozbijeme vajcia a zalejeme vlažným mliekom s cukrom, v ktorom sme nechali vykysnúť droždie. Celé to rukou vypracujeme, až sa cesto nelepí a je z toho pekný bochník. Ten potom necháme v mise a dáme ho prikrytý na hodinu kysnúť do chladničky.
Vykysnutý bochník rozdelíme na 4 diely a tie už spracujeme bežným spôsobom; rozvaľkáme, cesto posypeme strúhankou (jemná) a plníme podľa chuti. Zavinieme a dáme všetky 4 záviny upiecť (zmestia sa na jeden plech). Pred pečením potrieme vodou s rozpusteným cukrom.

09.10.2011

Podobné recepty