Jahodový koláč

Potrebujeme:

4 žĺtky, 3 PL práškového cukru, 150 g masla, 280 g hrubej múky, 100 ml mlieka, 200 g droždia, jahody, , Pena:, 4 bielky, 250 g práškového cukru

Ako na to:

Žĺtky, cukor a maslo vymiešajte, pridajte múku. V teplom osladenom mlieku nechajte napučať droždie, ktoré potom pridajte do cesta a premiešajte. Rozotrite ho na pomastený, múkou vysypaný plech.
Na cesto poukladajte jahody, trochu ich posypte cukrom a nechajte asi 1 hod. na teplejšom mieste.
Z bielkov ušľahajte sneh, pridajte práškový cukor a ušľahajte jemnú hustú penu, ktorú rovnomerne rozotrite na ovocie. Pečte v mierne vyhriatej rúre asi 45 min.

02.08.2006

Podobné recepty