Labužnícka mäsová zmes
2 rezne z kuracích pŕs, ¼ kg cukety alebo dyne, 2 PL oleja, 1 cibuľa, 1 jablko (kyslejšie), 1 PL hrozienok namočených do rumu, 1 ČL cukru, 200 ml smotany, sladká sójová omáčka, soľ, biele mleté korenie, olivový olej
Ako na to:Mäso pokrájajte na kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu dajte zosklovatieť na olej, prisypte cukor, soľ, korenie a necháme zružovieť. Pridajte mäso a duste. Až sa mäso stiahne, pridáme na kocky pokrájanú cuketu a jablko. Všetko uduste domäkka. Potom pridajte hrozienka aj s rumom, zalejte smotanou a nechajte trochu prevariť. Na záver ochuťte sójovou omáčkou. Podávajte s cestovinami.