Slané venčeky
Cesto: , 5 dl mlieka, 100 g masla, na špičku noža soli, 1 PL cukru, 230 g hrubej múky, 5 vajec , , Plnka:, 125 g masla, 125 g bryndze, 1 ČL sardelovej pasty, 1 žĺtok, 1 ČL sušeného kôpru
Ako na to:Mlieko, maslo, soľ a cukor dajte variť. Do vriaceho mlieka pridávajte za stáleho miešania múku a varte, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca. Prikryté utierkou nechajte vychladnúť. Do vychladnutého cesta po jednom pridávajte vajcia a dobre premieste. Hladké cesto dajte do vrecka na zdobenie a na plech vyložený mastným papierom striekajte venčeky. Pečte vo vyhriatej rúre. Vychladnuté prekrojte, naplňte plnkou a ľubovoľne ozdobte.
Plnka: Maslo vymiešajte dopenista, pridajte bryndzu, sardelovú pastu, žĺtok a kôpor a dobre premiešajte.